De wetenschap achter het verwilderen van de huid

Een gezond microbioom is essentieel om de huid er langer jonger uit te laten zien. Rewilding is de wetenschap om de huid door middel van biotechnologie terug te brengen naar zijn evenwichtige en “wilde” staat. Esse helpt bij het creëren van de omgeving waarin de natuurlijke microben van de huid kunnen bloeien en de ecologie ervan wordt hersteld.

Jouw eerste verdedigingslijn

Je microbioom is een ecosysteem van miljarden verschillende microben die de huid beschermen tegen ziekteverwekkers. Net als je darmen spelen deze bacteriën, schimmels en virussen een essentiële rol bij jouw bescherming en het onderwijzen van je immuunsysteem. Ze helpen de huid ook om hyaluronzuur en andere vochtregulerende factoren te produceren, terwijl de pH van de huid behouden blijft en een kalme, gezonde huid wordt geproduceerd die er niet alleen beter uitziet, maar ook langzamer veroudert. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is essentieel om er voor te zorgen.

Het grote probleem

Onze moderne levensstijl doet onze microbiële partners geen plezier. Minder contact met de natuur dan onze voorouders hadden, resulteert in minder microbiële diversiteit. Door gebruik te maken van industriële schoonheidsproducten met oppervlakteactieve stoffen en parabenen, wordt ons microbioom gestript. Het resultaat is een enorme toename van de gevoelige huid, acne en andere huidproblemen.

Biotechnologie is het antwoord

Esse biedt een duurzame oplossing in wetenschappelijk bewezen biologische biotechnologie. Onze producten creëren een omgeving op de huid waarin de natuurlijke microbiële diversiteit kan terugkeren en bloeien. Probiotica en prebiotica in organische formuleringen helpen de balans te herstellen in een proces dat we ‘rewilding’ noemen, wat resulteert in een jonger en gezonder uitziende huid.

Probiotica & prebiotica

Probiotica zijn levende microben die de ecologie van de huid kunnen verschuiven naar een divers ecosysteem dat gezond genoeg is om aanvallen van ziekteverwekkers te weerstaan. Ze vertragen ook de veroudering van de huid door ontstekingen te verminderen. Esse bezaait de huid met probiotica en voedt de huid met prebiotische voedingsstoffen om een ​​microbiële interventie te garanderen die de ecologie van de huid in evenwicht brengt.

Hieronder meer informatie over probiotica & prebiotica

Bakuchiol – Retinol van de natuur

Met de bijnaam ‘retinol van de natuur’ is het de moeite waard om de eigenschappen van dit veelgeprezen plantaardige ingrediënt te onderzoeken en te kijken hoe je het in je…

Kun je je microbioom veranderen?

Een ongezond huidmicrobioom resulteert in een ongezonde huid en verhoogt de snelheid van veroudering, maar je kunt je huidmicrobioom veranderen in een diverse, evenwichtige staat. Leer meer van de CEO…

Wat doet mijn microbioom voor mij?

We weten dat darmmicroben helpen bij de spijsvertering en voedingsstoffen leveren. Ze produceren ook vitaminen, houden de bloeddruk op peil en beïnvloeden je stemming. Omdat we afhankelijk zijn van zoveel…

Probiotica versterken de barrièrefunctie

Verhelp overgevoeligheid – Probiotica versterken de barrièrefunctie en beschermen je tegen pathogenen, ze bewaken dus automatisch je immuunsysteem tegen blootstelling aan onnodige triggers. Naast het gedragen als een beschermend schild,…

Probiotica en huidimmuniteit

JE HUID HEEFT EEN IMMUUNSYSTEEM EN DEZE IS ONMISBAAR BIJ HET BESCHERMEN TEGEN PATHOGENEN. Keratinocyten, het meest voorkomende type huidcel in de epidermis (de buitenste laag van de huid), beheersen…

De toekomst van huidverzorging

In 2003 verklaarde het Human Genome Project het in kaart brengen van het menselijk genoom afgerond na 13 jaar van intens onderzoek.Hetheeft in totaal $2,7 miljard gekost. Nu kun je…

Onze oprichter

Trevor Steyn

Wetenschapper, echtgenoot, innovator, vader, sportman, yoga liefhebber

Mijn mentor, Prof Siegfried Drewes, heeft me wetenschappelijke nauwkeurigheid bijgebracht en het heeft het bedrijf goed gediend. Klanten kopen resultaten, geen ethiek. Het is onze taak om duurzame producten aan te bieden die meetbaar beter presteren dan conventionele lijnen.

“Esse beweegt zich op de oneindig lange weg naar perfectie”

Een duurzame oplossing zijn

Ik geloof niet in het beschadigen van de huid bij het nastreven van resultaten op korte termijn. Of in het beschadigen van de planeet in het streven naar winst. Ik geloof in het creëren van een oneindig duurzame oplossing in huidverzorging die op de lange termijn beter presteert dan de concurrentie.

Een innovator zijn in microbiële huidverzorging

Innovatie is geen marketing. Echte innovatie maakt een tastbaar en inhoudelijk verschil. Dat is het verschil dat ik wil dat Esse maakt.

Om boven alles ethisch te zijn

Het is nooit mijn doel geweest om het grootste huidverzorgingsbedrijf ter wereld te worden. Het kost tijd, moeite en middelen om effectievere producten te maken en we zullen nooit zo winstgevend zijn als de multinationals.

Een aanstichter van verandering zijn

Het is niet eenvoudig om honderd jaar aangeleerd gedrag in het gebruik van industriële schoonheidsproducten te veranderen. Mijn doel is om de industrie te inspireren om het beter te willen doen.

Huidproblemen

Lees hier meer over je huidprobleem

Pigmentatie

Gevoelige huid

Verouderde huid

Ethiek voor winst

Esse gelooft niet in het beschadigen van de huid bij het nastreven van resultaten op korte termijn. We optimaliseren de gezondheid van de huid om veroudering op de lange termijn te vertragen, met biochemie die gunstige veranderingen aanbrengt in het microbioom van de huid. We houden de pH van al onze producten op 5, met behulp van milde conserveermiddelen en snel biologisch afbreekbare schuimmiddelen. We zijn altijd trouw gebleven aan onze kernprincipes: we ondersteunen fair trade en zijn een gecertificeerd biologisch, veganistisch, dierproefvrij en koolstof- en plasticneutraal bedrijf.

Website_Icons_100x100px12

Gecertified biologisch

Sinds de oprichting heeft Esse de biologische normen en percentages van Ecocert onderschreven. We hebben ingrediënten weggelaten die als onveilig of niet-duurzaam worden beschouwd, wat wordt geverifieerd door audits van de productiefaciliteit om volledige traceerbaarheid van alle grondstoffen te garanderen. Ecocert reguleert onze verpakkingen en zorgt ervoor dat de gebruikte materialen veilig en recyclebaar zijn en na verloop van tijd niet uitlogen in het product.

Find out more at Ecocert

Website_Icons_100x100px14

CO2 neutraal

Esse is op een missie om de CO2-uitstoot jaar op jaar te verminderen. We controleren ons energieverbruik jaarlijks om de efficiëntie te maximaliseren en voortdurend te verbeteren. Maar omdat we geloven dat we het nog beter kunnen, kopen we CO2-credits om de CO2-uitstoot van het bedrijf te compenseren.

Find out more at Credible Carbon

Website_Icons_100x100px13

Plastic neutraal

Esse is begonnen met het helpen beschermen van de oceaan door plastic neutraal te zijn. We werken samen met Cleanhub om ervoor te zorgen dat het plastic equivalent van ons gebruik wordt ingezameld en gerecycled. Cleanhub verwerkt momenteel 15 miljoen ton plastic afval uit meer dan 70 landen, waardoor lokale gemeenschappen in staat worden gesteld om inzamelbedrijven op te zetten.

Website_Icons_100x100px15

Dierproefvrij

Esse test geen producten op dieren. We zullen geen ingrediënten gebruiken van leveranciers die dat wel doen. Er zijn veel alternatieven voor het gebruik van dieren in onderzoek en onze producten worden getest op menselijke vrijwilligers. We zijn geaccrediteerde leden van PeTA’s cruelty-free bedrijfsprogramma en Beauty Without Cruelty, die het publiek informeren over de uitbuiting en mishandeling van dieren.

Find out more at Peta

Website_Icons_100x100px19

Vegan

Esse is geaccrediteerd door The Vegan Society – de wereldwijde standaard voor producten die vrij zijn van dierlijke ingrediënten en dierproeven. We zullen altijd streven naar het gebruik van diervrije ingrediënten in onze formuleringen en zullen nooit de onethische praktijk van dierproeven op onze producten of hun ingrediënten ondersteunen. We zullen alleen overwegen om dierlijke ingrediënten te gebruiken als er geen plantaardige alternatieven bestaan, en als we dat doen, gebruiken we alleen bijproducten die bij de verwerking geen schade toebrengen aan het dier. En we zullen altijd transparant en open zijn over waar ze worden gebruikt en waarom. Esse is compromisloos over de integriteit van onze leveranciers en producten, waarbij de gezondheid van mens en planeet voorop staat.

Find out more at The Vegan Society

Website_Icons_100x100px20

Fair trade

Esse zet zich in voor eerlijke handel in natuurlijke producten. Kortom, de inheemse planten van Afrika worden door gemeenschappen duurzaam uit het wild geoogst en verwerkt tot hoogwaardige actieve ingrediënten. Fair trade in natuurlijke producten heeft de levensstandaard van tienduizenden mensen verhoogd. Door fairtrade-ingrediënten te kopen, helpen we vrouwen om hun kinderen naar school te sturen, de kliniek te bezoeken, te investeren in lokale kredietregelingen of zelfs een huis te bouwen. Door eerlijke handel te ondersteunen, zorgt Esse ervoor dat planten in het wild worden geoogst om de potentie van de extracten te maximaliseren. Maar belangrijker is dat we mensen helpen een duurzamere toekomst voor hun gezin te creëren.