Acné

Een complex probleem met een gecombineerde oplossing.

Acné is een complexe aandoening met een variatie aan oorzaken. In extreme gevallen is medicatie nodig, maar over het algemeen kan de huid terug in balans worden gebracht door het herstellen van normale populatie in de microbiële huidflora.

Dit kan worden gedaan door een combinatie van leefstijl keuzes en zorgvuldige aandacht voor producten die worden aangebracht op de huid.

Geschikte producten

Vraag je specialist(e) naar een geschikte oplossing voor jouw huid.

Vraag je specialist(e) naar een geschikte oplossing voor jouw huidbehoefte.

Leefstijl overwegingen

Jouw leefstijl kan een verschil beteken voor je huid

  • Behoudt de juiste pH-waarde – ben er zeker van dat alle huidverzorgingsproducten die je gebruikt een geblanceerde pH hebben van rond de 4.5.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat de algemene gezondheid van het darmmicrobioom ook de huidgezondheid kan beïnvloeden. Door het eten van gefermenteerd voedsel als zuurkool en Kimchi kun je de microbiële diversiteit in de damren verbeteren.
  • Combineer een goede kwaliteit orale probitiotica met topicale, levende probiotica om acné veroorzakende soorten weg te concurreren.
  • Vermijdt het gebruikt van aggressieve peelings/scrubs. Deze kunnen de al kwetsbare huidbarrière beschadigen, wat kan leiden tot meer ontstekingen.
  • Vermijdt overmatig of onnodig reinigen – dit kan de huid stimuleren tot het produceren van een lagere kwaliteit talg.
  • Vermijdt uitdrogende cleansers en toners die alcohol bevatten – beide kunnen een negatieve impact hebben op de natuurlijke microflora van je huid.
  • Wanneer mogelijk, verzeker jezelf ervan om dagelijks ongeveer 15 minuten ononderbroken en onbeschermde zonblootstelling te krijgen – de productie van vitamine D heeft een onderschat effect op de huid.

Behandelingen