Over ons

Esse betekent ‘zijn’ in het Latijn. Esse werd gelanceerd in 2002 en vestigde zich op de ontluikende markt voor biologische huidverzorging in Zuid-Afrika. De overstap naar probiotische huidverzorging begon in 2009 en sindsdien blijft Esse toonaangevend op het gebied van microbiële huidverzorging.

2002

Na twee jaar hard werken aan een formule lanceert Trevor Steyn Esse met drie gekoelde, conserveermiddelvrije moisturisers; biologisch met actieve Afrikaanse ingrediënten.

> Lees meer over Trevor

2005

Als toevoeging voor een completer assortiment kwamen de cleanser, toner en niet-gekoelde moisturisers.

> Ontdek de Esse Productlijnen    

2008

Professioneel productassortiment toegevoegd na testen op een plaatselijke school voor uiterlijke verzorging, eigendom van Lynelle Harrison.

> Ontdek de Esse Professional Producten

2010

Volledige herformulering van het assortiment na de eerste bevindingen van het Human Microbiome Project – prebiotica en postbiotica toegevoegd.

Rebrand van de professionele lijn.

2012

Getyndaliseerde probiotica toegevoegd aan sommige producten.

Internationale markten breiden zich snel uit en omvatten ook markten in het Oosten.

2015

Esse lanceert het eerste serum ter wereld met levende probiotica. Een serum met 1 miljard levende probiotische microben per milliliter.

Sensitive lijn gelanceerd.

> Ontdek de Sensitive lijn

2018

De eerste conceptstore wordt gelanceerd in Zuid-Afrika en een hernieuwde inzet voor de behandeling van de huid door therapeuten en schoonheidsspecialisten.

Esse begint wereldwijde genetische sequencing om huidmicrobiomen te bestuderen.

> Lees meer over de Esse Concept Store

2019

Lancering van foundation in 10 tinten, met prebiotische en probiotische actieve stoffen.

Wereldwijde groei – Esse is verkrijgbaar in 27 landen en wordt het op twee na grootste professionele huidverzorgingsmerk in Zweden.

> Lees meer over onze Foundation

2021

Professionele lancering van de Clarifying lijn met behulp van biotechnologie om de basisoorzaken van acne te bestrijden.

> Ontdek de Clarifying lijn